Workshop interne spieren gebruiken


piriformis2Dikwijls gebruiken wij onze spierkracht om handelingen te verrichten of kracht te zetten. Spierkracht heeft echter zijn beperkingen. Zeker als we daarbij de grote, buitenste spieren gebruiken.
Die hebben trouwens nog meer nadelen: ze verzuren snel, kunnen gemakkelijk beschadigd worden, verouderen vlugger, en vooral: ze verbruiken meer energie! Investeren in spieren is op termijn investeren in verlies. Daarom leren wij in het Qi Gong eerder onze skeletstructuur te gebruiken om opgewekte energie over te brengen en krachten te zetten.
Het skelet beweegt echter niet vanzelf, maar daar hebben we dan onze interne spieren voor. De essentie van vele Qi Gong oefeningen komt dan ook neer op het leren aansturen van de juiste interne spieren. Daarom moet men ze natuurlijk leren kennen en weten liggen. Dat is het doel van deze workshop. Komen ondermeer aan bod:

  • De interne spieren van
  • De schouders
  • Het bekken
  • De laterale rotators
  • De ilia psoas
  • enz...

Docent: Theo De Gelaen
Datum: zaterdag 17 december 2016 van 10.00 tot 17.00 uur

Op deze opleiding zal maar een beperkt aantal deelnemers toegelaten worden. Wil je er zeker bij zijn of op de hoogte gehouden worden, meld je dan hier aan.

Kostprijs: 50,- € (vrij van BTW - art 44) - Duoleren (2 of meer gelijktijdige inschrijvingen): 45,- euro.
Wie meerdere cursussen wil volgen kan ook een beurtenkaart nemen à 200,- € voor 10 lessen of dagdelen = 5 cursusdagen. Voor studenten aan de opleiding 'Leraar Qi Gong' en houders van een Daochi ISBQF jaarabonnement is de opleiding GRATIS.

Locatie: 

Deze workshop telt mee voor de opleiding tot leraar Qi Gong, Instructeur Kyusho en de erkenning tot leraar B aan de Qi Gong academie.
Deze opleiding wordt voorzien in 'open formule', waar iedereen vrij kan op inschrijven; Maar ze kan ook 'in-house' aangeboden worden.
Er wordt dan een vaste dagprijs aangerekend en er kan meer gericht gewerkt worden naar de specifieke problematiek van de doelgroep, die dan ook homogener is.